Sukuseura tallentaa tietoa tulevia sukukirjoja varten


Mikäli tietojasi (omasi, vanhempasi, isovanhempasi) puuttuu suvun sukukirjoista ja erityisesti Pielaveden Säviän Jauhiaiset kotona ja maailmalla
-kirjasta, voit toimittaa niitä sukuyhdistykselle. Klikkaa HENKILÖTIETOKYSELY-napista ja täytä allaoleva lomake tai ilmoita yhteystietosi (sähköpostiosoite tai postiosoite ja puhelinnumero) Juha Jauhiaiselle, juha.sa.jauhiainen(at)gmail.com.

Henkilötietojen lisäksi vanhat valokuvat ja kertomukset suvun vaiheista ovat tervetulleita!

Jauhiaisten sukuseuran 5. kirja ilmestyi marraskuussa 2019

Sukukirja Jauhiaisia Maaningalta, Ylä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta käsittelee neljää erillistä sukuhaaraa. Näiden lähtöhenkilöt ovat Juho Jauhiainen
s. 1690-luvulla Maaningalla, Sakari Lassinpoika Jauhiainen s. noin 1749 Iisalmen Ollikkalassa, Mikko Jauhiainen s. noin 1770-luvulla (syntymäpaikasta ei tietoa, mutta on asunut Pälkjärvellä) ja Klemetti Jauhiainen s. noin 1635-40 (myös Klemetin syntymäpaikka on tuntematon, mutta on asunut Tohmajärvellä). Edellä mainittujen paikkakuntien lisäksi kirja sisältää mm. Pielaveden, Karttulan ja Äänekosken Jauhiaisia. Toki näiden sukujen ihmisiä on muuttanut ympäri maailmaa.

Kokonaishenkilömäärä appivanhemmat mukaan lukien on reilusti yli 10 000.

Numerotietoa:
- sivuja 720
- sukutauluja 1083
- henkilöitä hakemistossa 8650
- näistä sukunimellä Jauhiainen 1367

Kirjan alkujuuret ovat jo useamman kymmenen vuoden takana. Tietojen keruu alkoi 1990-luvun lopulla heti Pielaveden Jauhiaisten -kirjan jälkeen, koska oli todettu, että Savossa on muitakin kuin Pielaveden Jauhiaisia. Silloin alkoi Iisalmen ja Maaningan Jauhiaisten juurien tutkiminen. Kirjan sisältö pohjautuu pääosin Asko ja Eila Rautioahon pitkällä ajanjaksolla tekemiin arkistotutkimuksiin sekä Juha Jauhiaisen arkistotutkimuksiin ja kenttätyöhön. Säilyneet 1700- ja 1800-lukujen arkistolähteet (henkikirjat ja kirkonkirjat) on käyty läpi ja sukuhaarojen alku selvitetty niiltä osin kuin se säilyneiden lähteiden pohjalta on ollut mahdollista. Iisalmen Jauhiaisista puuttuu kuitenkin paljon alkuvuosien tietoja, koska suuri osa Iisalmen vanhoista kirkonkirjoista tuhoutui Suomen sodan (1808-1809) aikana. Viime vaiheissa tutkimusta on tehty myös digitoituja arkistomateriaaleja hyödyntäen, mitä työtä tekivät Juha Jauhiainen ja Eino Jauhiainen yhteistyössä. Eino Jauhiainen viimeisteli ja yhtenäisti mittavan tutkimusaineiston kirjan muotoon.


TILATTAVAT KIRJAT

1) Jauhiaisia Maaningalta, Ylä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta hinta on 65 eur + postituskulut.

2) Keski-Suomen Jauhiaisten jälkeläiset hinta nyt alennettuna 30 euroa + postikulut.

Kirjatilaukset voi tehdä sähköpostilla joko juha.sa.jauhiainen(at)gmail.com tai eino.jauhiainen(at)gmail.com


LOPPUUNMYYDYT KIRJAT

Loppuunmyytyjä kirjoja voi tiedustella lainaan kirjastoista (Pielavesi, Kuopio, Suomen Sukututkimusseura tai Kansallisarkisto) ja toisinaan niitä tulee myyntiin nettidivareihin (esim. Antikvaari tai Antikka). Sukuseura ei ole suunnitellut uusintapainoksia vanhoista teoksista. Pielaveden teoksen jatko-osa on harkinnassa, mikäli siihen työhön saadaan riittävästi resursseja.